För att ta din träning till nästa nivå är träningsredskap väldigt användbara. En viktväst är ett lite undanskymt träningsredskap men som är väldigt effektivt. Det är som det låter en väst som du tar på dig som väger från några kilo och uppåt. Det finns olika viktvästar. En del västar går att reglera vikten på genom att ta av eller lägga på viktpåsar. Vikten är alltid jämt fördelat över västen. När du tränar med en viktväst får du en extra utmaning, du blir tyngre och träningen blir jobbigare. Du kan använda viktvästen till både konditionsträning och till styrkeövningar som exempelvis chins eller dips. Bara att ha på dig viktvästen hemma när du gör olika hushållssysslor kan ha bra effekt. När du använder en viktväst i din träning är det viktigt att stegra träningen successivt och börja med lättare vikt på västen för att sedan öka på. Vilken vikt du ska ha på din viktväst beror lite på vad du ska utföra för träning när du har den på dig. Viktvästen är ett bra komplement till annan träningsutrustning.

Fördelar med en viktväst

En stor fördel med en viktväst är att den inte tar någon plats hemma. Den är i många fall bekvämare att ha på dig än att hålla i ett par tunga hantlar när du gör exempelvis utfall eller knäböj. Den har väldigt många användningsområden och den är väldigt anpassningsbar. Eftersom viktvästen fördelar vikten över hela kroppen är det lättare att hantera tyngden. Viktvästen är även väldigt bra för hållningen. Viktvästen är perfekt att använda till funktionell träning.

Redskap som kompletterar viktvästen

Om du vill ha utöka din arsenal av träningsredskap kan en yogamatta som du kan utföra olika övningar på vara bra att ha. En kettlebell kan vara ett bra komplement till viktvästen och om du ska göra någon styrkeövning där du behöver lite extra vikt. Hopprep är ett bra redskap att ha när du bland annat ska värma upp. För att hålla koll på puls och annat kan det vara en bra investering att köpa en träningsklocka. Ett fitnessband eller motståndsband kan du ha hemma för att utföra olika träningsövningar. Att träna regelbundet några pass varje vecka är en bra investering i din hälsa och ditt mående.