Att hitta ett boende utomlands kan låta krångligt, men det är faktiskt inte så svårt som man kan tro. Sverige har en enorm bostadsbrist, något som de flesta andra länder inte har problem med. Boenden går att hitta i de allra flesta former och jag har massa tips på hur detta går att hitta.

Köpa bostad – Att köpa en bostad utomlands kanske inte är det allra bästa alternativet när du inte är helt säker på hur länge du ska bo kvar i landet. Känner du dock att du har pengarna och vill investera i en bostad utomlands så kör på. Det finns många mäklarfirmor och det borde inte vara svårt att hitta bostäder som är till salu.

Hyra en lägenhet – Detta alternativet känns som ett lite rimligare alternativ. Om du har råd till att hyra en lägenhet själv så är detta oftast enkelt att göra utomlands. Jag har själv hyrt lägenheter både på Malta och i Dominikanska Republiken. Gå med i Facebook-grupper och kika på vad för alternativ som erbjuds där. När man är utomlands så är det ofta även vanligt med mäklare som hjälper till att hitta hyreslägenheter. Man får då oftast betala en procentandel från hyran till mäklaren.

Hyr ett rum – Här ett alternativ för dig som vill skaffa vänner snabbt eller bara bo väldigt billigt. Det finns många olika hemsidor och Facebook-grupper för dig som vill hyra ett rum och detta är ett roligt och ekonomiskt alternativ. På Airbnb finns det både rum och lägenheter att hyra världen över.