Enligt en undersökning så har man kommit fram till att svenskar generellt sett har svårt att skaffa vänner. Genom att att åka själv utomlands så utvecklar man sig själv som person och träffar många andra öppensinnade människor. Om du ska plugga eller arbeta utomlands så kan jag garantera dig att du kommer att hitta människor som sitter i exakt samma sits som dig. Du har mer gemensamt med dessa människor än vad du tror. Folk som flyttat utomlands är ofta väldigt öppensinnade och jag lovar att de flesta inte kommer att tacka nej till en drink efter jobbet om du frågar vänligt.

Vännerna som jag har träffat på mina resor är de jag står allra närmast idag, och jag skulle aldrig vilja byta ut dem. Det är de som har stöttat mig när jag har haft hemlängtan (ja, du kommer få hemlängtan och det är okej), och de som har hjälpt mig att vilja fortsätta resa. Var inte rädd för att ta kontakt med nya människor och var inte rädd för att be om hjälp om det är något du undrar över. Dessa människorna var också nya i landet en gång i tiden och jag kan lova dig att de kommer att vilja hjälpa dig.