Beroende på vilket land du har tänk flytta till kan det se olika ut med försäkringar. Väljer du att flytta till ett land inom EU behöver du oftast inga extra försäkringar. Tänk på att beställa hem EU-kortet från försäkringskassan så att du kan visa upp det vid eventuella sjukhusvistelser. Jag jobbade på Malta och var extra försäkrad via jobbet. Jag var tvungen att uppsöka sjukvård ett par gånger och detta var gratis så länge som man gick till de kommunala sjukhusen/vårdcentralerna.

Om du studerar utomlands kan du oftast köpa till en försäkring via skolan du går på, eller teckna en egen studieförsäkring. Om du planerar att frilansa från utlandet och planerar att vistas i utlandet i mer än 45 dagar så rekommenderar jag stark att teckna en privat reseförsäkring. Denna skulle täcka för eventuella vårdkostnader/stöld osv. En olycka kan hända så lätt, och tro mig, du vill inte bli fast på ett sjukhus utomlands utan en försäkring som täcker. Man vet aldrig vad som

händer så det är bäst att alltid vara på den säkra sidan när det gäller detta. Köp hellre en försäkring för mycket än en för lite. Din hälsa ska alltid gå i första hand.