Eftersom huden är vårt största organ och som dagligen exponeras för sol, smuts, väder och vind är det viktigt att vi tar hand om vår hud. Att ta hand om vår hud blir viktigare ju äldre vi blir. Marknaden för hudvård är stor och det är många som kan livnära sig på att sälja och prata om hudvårdsprodukter. Men det kan vara svårt att veta vilka produkter man behöver och vilka märken som är bra. Ett exempel på ett bra hudvårdsmärke är Filorga, vilket är ett populärt hudvårdsmärke som dessutom har många av de hudvårdsprodukter vi kommer att nämna i sitt utbud. Med det sagt är det dags att du får veta mer om hudvårdsprodukter.

Hudkräm

Det finns hudkrämer som du använder till kroppen för att ge kroppen den fukt du behöver. Sedan finns det hudkrämer som är speciellt framtagna för ansiktet. Att använda hudkräm i ansiktet är viktigt för att huden ska vara återfuktad. Det finns också hudkrämer som har lystergivande egenskaper ifall du vill ha mer lyster. Är du över 35 kan det vara läge att ha en hudkräm som har anti age-egenskaper.

Gör rent ditt ansikte!

En av de viktigaste delarna för att du ska ha en hud som inte får orenheter är att du tvättar ditt ansikte. Som vi nämnde i början av det här inlägget så utsätter vi huden för mycket dagligen, vilket gör att vi behöver tvätta ansiktet rent från den smuts vi samlat på oss under dagen. Det finns många bra ansiktstvättar du kan använda dig av. Om du använder smink är det viktigt att du tvättar bort ditt smink med en bra sminkborttagning.

Serum

Ett serum används i ditt ansikte efter att du har tvättat det. Ett serum ger ditt ansikte extra boost. Det finns till exempel serum som ger dig extra mycket fukt eller extra mycket lyster.

Masker

Ett annat sätt att ge din hud extra vård är genom att använda en ansiktsmask. En ansiktsmask sitter på ditt ansikte under en viss tid innan du tvättar bort masken. Det finns en hel del olika sorters masker med olika egenskaper. Det finns masker som hjälper till att ta bort orenheter, masker som ger dig extra fukt och masker som ger dig extra lyster. Det finns masker som bara används en gång och masker som kommer i en större förpackning.

Ögonkräm

En ögonkräm är en speciellt framtagen kräm för huden kring ögonen. Eftersom huden kring ögonen är tunnare är det viktigt att man använder en snäll kräm. Det finns ögonkrämer som tar ner svullnader kring ögonen om du tenderar till att få påsar under ögonen. Det finns också ögonkrämer för dig som börjar få rynkor, som du kan använda för att sakta ner processen.