Tips som höjer din självkänsla

En bra självkänsla vill nog alla människor ha. Om du känner att du har en låg självkänsla har du allt att vinna på att bygga upp den. Det kan vara bra att fundera över vad det är som gör att du har en dålig självkänsla. Förutom att jobba med dig själv kan du ta hjälp av smink och kläder men även kirurgisk kosmetik för att må bättre. Om det är något som du vill ändra på, som exempelvis brösten, kan du absolut sondera terrängen för hur du skulle kunna göra en förändring. Kanske är en bröstoptimering det som skulle kunna hjälpa till att lyfta självkänslan. Du kan alltid boka en konsultation hos Motiva om du är intresserad av en bröstoptimering.

Du är en bra människa oavsett vad du gör

Det viktigaste du kan göra för självkänslan är att vara snäll mot dig själv. Om du har en självkritisk röst som är högljudd ska du försöka överrösta den. Du är bra precis som du är. Det spelar ingen roll om du får kritik på jobbet eller har gjort något dumt. Du är ingen dålig människa för det. Det är okej att misslyckas. Om du vill få en bättre självkänsla är ett bra knep att anamma uttrycket “fake it until you make it”. För om du låtsas kommer du till slut att lura hjärnan att du är perfekt som du är.

Bekräfta dig själv

Istället för att leta bekräftelse från andra människor är det bättre att du själv ger dig den bekräftelsen. Beröm dig själv när du gör bra saker och höj upp det du är bra på. Att ge dig själv komplimanger är också bra. Det bästa du kan göra för dig själv är att sluta jämföra dig med andra människor. Försök också att bli din egen bästa vän. Ge dig själv de där bra tipsen som du ger dina vänner och börja leva som du lär.