Rakhyvel och annat på solresa

Solsemestern är här och precis som för många andra togs det säkra framför det osäkra och en solsemester till sydliga breddgrader bokades. Det som alltid blir en pärs innan avfärd är vad som ska med på resan. Flygbolagen godkänner vanligtvis bara 15 kilo och ett lättare handbagage, vilket får många kvinnor och metrosexuella män att dra en djup suck och fundera på om det kanske är en bra idé att köpa plats på ett kargoföretag med tanke på vad övervikten kommer att kosta. Som tur är går det faktiskt att minska packningen med många kilon genom att noga planera vad som ska läggas ned i resväskan.

1.Skor
Det räcker med tre par skor, skulle det krisa är det inte enbart i Sverige det finns skoaffärer, det kan jag garantera. Ett par bekväma skor för sightseening, ett par sandaler för stranden och ett par finare är allt som behövs på solsemestern. Se till att skorna matchar med kläderna redan hemma så du inte drar med dig några som inte kommer att användas.

2.Kläder
Ett av de smartaste tipsen är att matcha olika outfits hemma. Häng kläderna på galgar och ta med kläder som passar tillsammans med flera olika plagg. Den snygga tröjan fungerar både bra till ett par shorts och till de svala långbyxorna. Det klassiska tipset är, som alltid, att det med olika accessoarer går att variera samma outfit. Vidare så är även ett par grymma badbyxor eller bikini ett måste givetvis, gärna ett par med klara, tydliga färger och kanske ett fint mönster som liten detalj. Glöm inte heller ta med någon skön pyjamas eller nattlinne för en god natts sömn.

3.Hud- och hårvård
Solkrämer, rakhyvel, skäggtrimmer för oss killar, lotion och alla andra produkter vi använder till våra kroppar väger otroligt mycket, och det är här det går att spara många kilon. Häll över shampoo och balsam i små förpackningar istället för att släpa med den stora förpackningen. Har du bokat ett bra hotell så behöver du inte ens tänka på det här, då det alltid finns lyxiga märken av badrumsprodukter på lyxhotell :), Men en rakhyvel är alltid bra att ta med hemifrån. Bics rakhyvel brukar finnas över hela världen men risken finns att det medföljer en hel del blod och sår efter att längre tids användande. En rakhyvel tar dessutom inte så stor plats i väskan som alla solkrämer gör. Ta med bara en solkräm, och köp de andra på plats. Många rusar iväg och köper ett lager solkrämer som ska användas, men de flesta märken finns på orten så de kan lika gärna köpas där.

I handbagaget ska du tänka på att lägga ner ombyte för ett dygn om resväskan skulle försvinna. Det känns ganska onödigt att packa ner tunga saker som du klarar dig utan ett par dagar. Dessutom är det skönt att resa lätt utan att behöva bära tungt, så en bikini eller badshorts och strandklänning/byxor och en necessär räcker i handbagaget. Mitt sista tips eller reminder är att glöm heller inte för Guds skull att ta med dina bästa solglasögon. Mina favortier just nu är de från Tom Ford men även Prada har riktigt sköna, speciellt de för kvinnor.

Solsemester